В українських церквах Харкова йдуть Різдвяні служби, а російська церква все ще живе за старим календарем

Фото: tsn.ua

Сьогодні й завтра в українських християнських конфесіях Харкова – Православній церкві України, Українській греко-католицькій церкві та протестантських громадах проходять богослужіння на честь Різдва Христового, яке Україна вперше відзначає разом з усім цивілізованим світом завтра, 25 грудня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень українських християнських конфесій.

У храмі Св. Іоана Богослова (ПЦУ) Святвечір розпочався у неділю, 24 грудня, о 14:00.  Літургію на честь Різдва Христового в понеділок, 25 грудня, призначено на 10:00.

У катедральному соборі Св. Миколая Чудотворця (УГКЦ) о 16:00 розпочинається Велике Повечір’я з Литією. Завтра зранку, після Літургії в цьому храмі заплановано Різдвяний вертеп за участі молоді. А о 17:00 розпочнеться Велика Вечірня.

О 17:00 сьогодні розпочнеться Всенощна служба у Свято-Дмитрівському храмі УГКЦ. На Архієрейську Святу Літургію цей храм запрошує вірян завтра, 25 грудня, о 09:00.

Як повідомили Харків Times у ХОВА, на Різдво не планується змін у комендантській годині, «додаткових рішень Рада оборони не ухвалювала». Тож вірянам слід дістатися додому після служби до 23:00.

Ну, а російські церкви, які ще існують у нашому українському місті, живуть за старим календарем. На сайті харківської єпархії рпц Різдво Христове значиться 7 січня.

Як повідомляв Харків Times, 14 липня, Верховна Рада на своєму засіданні змінила дати святкування таких церковних свят, як Різдво, Покрова Пресвятої Богородиці та День Хрещення Київської Русі. Відтепер в Україні Різдво Христове святкуватимуть разом з усією Європою – 25 грудня, а не 7 січня, як це було раніше.